We zijn er weer!

Ook dit jaar verandert het Marktveld in een heus festivalterrein! Laat je ledenpas zien bij het secretariaat en krijg je eigen festival bandje. Koop direct je munten en je bent klaar om te genieten van alle activiteiten. Met een lekker drankje, hapje en leuke muziek wordt dit een dag om nooit te vergeten!

PROGRAMMA KONINGSDAG IN KLOETINGE
Zaterdag 27 april 2024

09.00 – 10.30 UUR
KONINGSDAGONTBIJT OP HET MARKTVELD

De dag wordt gestart met een gezellig Koningsdagontbijt. Samen aan lange tafels genieten van een heerlijk ontbijt onder het genot van een fijn muziekje. Graag zelf bord, beker en bestek meenemen, zodat we minder afval creëren. Het ontbijt is gratis en exclusief voor leden (neem je pas mee!). Ben je (nog) geen lid van de Oranjevereniging Kloetinge? Meld je dan snel aan via deze link!

09.00 – 20.00 UUR
ETEN EN DRINKEN

De hele dag door zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar bij de tenten op het Marktveld. Geniet van een frisje of een speciaal biertje of kom wijn proeven bij de tent van Roche des Bancs. Haal een hamburger, saté of lekkere wrap, loempia, popcorn of een lekker borrelhapje. Koop een oranje puntzak friet bij frituur d’n Hoek of een vers geschept ijsje van Bakker Boer.

VANAF 09.45 UUR
POPPENKAST VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Welke avonturen gaat onze eigen Puk dit jaar beleven? Samen met haar vriendje Okke en hondje Max is ze weer te zien in de Kloetingse poppenkast. Staat het hek van de poppenkasttuin aan Marktveld 5 open dan is Puk klaar om jullie te ontvangen!

10.00 – 12.30 UUR
KLEEDJES VOOR DE KLUSDURPERTJES

In de tuin voor de kerk mogen onze jongste Klusdurpers spulletjes verkopen waar ze niet meer mee spelen of boeken die ze hebben uitgelezen. Iedereen neemt zijn/ haar eigen kleedje mee. Let op: het is alleen voor kids. Deelname is gratis.

ROND 10.00, 12.10 EN 14.30 UUR
“ONS SPELE BINHO”

Wat zou Koningsdag zijn zonder Bingo? Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen!

12.00, 14.00 en 16.00 UUR
REDDINGSHONDENDEMONSTRATIE

We zijn heel blij de Zeeuwse Delta Reddingshonden Groep (DRG) wederom te mogen verwelkomen. Ze geven dit jaar maar liefst drie demonstraties. Het doel van DRG is het opleiden en in stand houden van inzetbare reddingshonden-teams op een professioneel niveau. Boeiend om te zien hoe ze met hun prachtige honden omgaan. Neem een kijkje! (Noordeinde 4)

11.00, 13.00 EN 15.00 UUR
SCHAPENDRIJVEN

Ook dit jaar zijn de schapen er weer bij. Driemaal wordt er een demonstratie gegeven met een Bordercollie. Er wordt uitleg gegeven over het schapendrijven en het publiek wordt betrokken bij de demonstratie. (Schutterij, Noordeinde 11)

11.30 – 13.00 UUR
RINGRIJDEN

Alles wat rijdt en niet gemotoriseerd is mag meedoen met het ringrijden op het Marktveld. De kleintjes op hun fiets, met een kruiwagen, een zeepkist of een tandem. Iedereen mag meedoen, alles kan en mag!

11.00 – 15.00 UUR
DE KLOETINGSE STORMBAAN

Het serieuze werk voor de sportieve deelnemer, de “Kloetingse Koningsdag Stormbaan”. Doe mee met dit sportieve avontuur!! Midden op het Marktveld wordt een heuse stormbaan gebouwd. Voor de echte durfallen een uitdaging!

 

10.30 – 12.30 UUR
MINI STORMBAAN

Vanaf 10.30 uur staat er een uitdagend parcours met hindernissen klaar en zien we de kinderen van 4 tot 10 jaar graag rennen, springen, klimmen, tijgeren en vooral veel plezier maken!

11.00 – 14.00 UUR
OUDHOLLANDSCHE SPELLETJES

Nog zo’n klassieker op Koningsdag: Oudhollandsche spelletjes! Wie kent het niet? Schijfschieten op een reuze sjoelbak, het kazenspel en het zenuwslopende spiraalspel. Kom langs op het Marktveld om samen de grootste lol te hebben tijdens deze spelletjes.

11.00 – 15.00 UUR
“ONS BIN CREATIEF”

In onze crea tent is er dit jaar volop ruimte voor het maken van een eigen bullet journal. We hebben echte bullet journal boekjes en heel veel materialen om deze te vullen. Kom samen met je vrienden een koningsdag bullet journal- boekje ophalen en ga gezellig samen aan de slag.

Naast de bullet journal boekjes hebben we ook een aantal grote posters liggen die we graag met onze klusdurpers willen omtoveren tot een gigantisch kunstwerk. Vaders/ moeders/ opa’s/ oma’s/ tantes/ ooms/ verre familieleden/ vrienden/ buren/ kids van alle leeftijden: kom samen aan de knutsel en maak de posters af zodat we ze tijdens een heuse expositie kunnen tentoonstellen.

13.00 – 16.00 UUR
DE ‘MAAK-JE-NOG-MOOIER’ TENT

In onze ‘maak je nog mooier’ tent kun je je laten schminken, je haren laten omtoveren in een leuk feestkapsel en leuke glittertatoos laten zetten.

12.00 – 16.30 UUR
JEUGDBRANDWEER

Na het enorme succes van hun bijdrage vorig jaar zijn we heel blij dat je jeugdbrandweer ook dit jaar weer aanwezig zal zijn. Voel je een echte brandweervrouw- of man en kom met de jeugdbrandweer spuitspelletjes doen.

10.30 – 16.00 UUR
SPRINGKUSSEN EN ZWEEFMOLEN

Wat zullen we weer veel blije gezichtjes zien: genieten in de zweefmolen of lekker springen op de springkussens. Er zal een apart springkussen zijn voor de jongere en oudere kinderen.

09.00 – 20.00 UUR
KONINGSDAG PODIUMFEEST

Koningsdag zonder muziek is ondenkbaar. Daarom hebben we een geweldig muziekprogramma samengesteld. Op het podium spelen gedurende de gehele dag verschillende muzikanten. Het start al bij het ontbijt, waarna we tot het einde van het feest kunnen gaan genieten van fantastische muziek. Dit varieert van luistermuziek tot muziek waarop we met elkaar een dansje kunnen wagen! Ook kunnen we meedoen met een gave djembe workshop. Natuurlijk eindigen we ook dit jaar met een grote band waarmee we lekker uit ons dak kunnen gaan. Het wordt een top feest!

MUZIEKPROGRAMMA KONINGSDAG PODIUM 2024

De hele dag kan er genoten worden van allerlei optredens op ons grote podium. Tussen de optredens door is er muziek verzorgd door Hofman Productions.

09.00 – 10.15 UUR
YULIA ZAPRIANOVA

Yulia Zapryanova is een klassiek geschoolde pianiste uit Bulgarije. Tijdens haar carrière gaf ze veel solo- en ensembleconcerten samen met opera- en popzangers en instrumentalisten. Ook werkte ze als cocktailpianiste in verschillende hotels en bij evenementen. De afgelopen 10 jaar heeft ze als pianiste gewerkt op passagierscruiseschepen, waarop ze over de hele wereld heeft opgetreden. Koningsdag 2024 is Yulia hier, bij ons in Kloetinge! We zijn heel trots dat zij de dag voor ons gaat openen!

11.10 – 12.10 UUR
OSTREA LYCEUM

Het Ostrea Lyceum gaat met haar getalenteerde leerlingen en docenten een spetterend optreden verzorgen met zang, muzikale begeleiding en dans!

12.30 – 13.30 UUR
UNDEFINED

Na het grote succes van 2023 gaan we weer genieten van de unieke meerstemmigheid van deze 4 dames.

13.45 – 14.30 UUR
DJEMBE DUNUNBA

Drie workshops Djembe spelen volgen elkaar op.  De workshop duurt een kwartier en iedereen is van harte uitgenodigd mee te komen spelen!

14.45 – 15.30 UUR
DE ZEEUWSE DRUMSCHOOL

Bij deze drumschool staat plezier voorop. Een aantal leerlingen gaat ons hun talent laten horen onder de enthousiaste begeleiding van Marloes Strenk.

15.45 – 16.45 UUR
PATRICIA FOORT

Deze energieke zangeres uit Goes zingt de lekkerste disco, soul en pop. Stilstaan is geen optie!

17.00 – 18.15 UUR
BLUES STUFF

Vier doorgewinterde muzikanten met een voorliefde voor stevige blues. Ze zijn bekend in de blues scene en regelmatig te zien tijdens bluesroutes en festivals. Vandaag bij ons!

18.30 – 20.00 UUR
SOUL KITCHEN XL

Hun brede repertoire spreekt iedereen aan: van de nostalgische disco-liefhebber tot de pop- en rockenthousiasteling. We zijn super blij dat ze er bij zijn dit jaar en weten zeker dat het een groot feest gaat worden. Kom meezingen, dansen, feesten met Soulkitchen XL!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Koningsdag en de activiteiten die door Oranjevereniging Kloetinge georganiseerd worden.

Sponsoren Oranjevereniging Kloetinge