Op Koningsdag hebben we gedurende de dag diverse muzikale optredens, waarbij we de dag tenslotte eindigen met een groot feest rond het hoofdpodium op het Marktveld. We hebben voor Koningsdag een uitgebreid muziekprogramma samengesteld. Graag vertellen we wat meer over de muziek en bands die je op Koningsdag kunt verwachten.

 

Muziekprogramma Koningsdag

 
 • 9.00 uur – 10.30 uur (10.00 uur)
  Een optreden met de akoestische gitaar door kinderen.
 • 14.30 uur – 15.15 uur
  Een schitterend optreden van de brassband Excelsior.
 • 15.15 uur  – 15.30 uur
  Overgang naar volgend muziek onderdeel. De Delta Blues Band (met Johannes Milhous) speelt samen met Excelsior.
 • 15.30 uur – 16.15 uur (16.30 uur)
  Optreden van de Delta Blues band.
 • 16.30 uur – 19.30 uur/ 20.00 uur
  Optredens van The Remedy en Soul Kitchen.

Soulkitchen

Soulkitchen speelt akoestische muziek met pit voor elke gelegenheid. Met een uitgebreid repertoire van de Dijk tot Stevie Wonder en Beyonce tot Amy Winehouse.

Door een samenzang van man en vrouw gecombineerd met een akoestische gitaarsound en een elektronische beat ontstaat er muziek die van zacht op de achtergrond naar feestelijk en dansbaar op de voorgrond kan variëren. Soulkitchen heeft al vaker in Kloetinge gespeeld.

Ze staan garant voor een goed feestje!

The Delta Blues Band

De blues kreeg in de jaren zestig een injectie, revival, misschien wel een explosie door een aantal Engelse bands;  John Mayal en zijn Bluesbreakers, Jeff Beck, The Kinks en natuurlijk The Stones . Deze bands haalden de grondleggers van de blues in de VS uit de vergetelheid. Zelfs de Amerikanen zelf ontdekten toen pas wat er allemaal in hun achtertuin lag te borrelen. In deze hausse ging ook in Zeeland een band behoorlijk aan de weg timmeren: THE DELTA BLUES BAND.

The Delta Blues band bestaat inmiddels dus al meer dan 50 jaar en ze zijn nog steeds met de oude basis ‘alive and kickin’. De band speelt werk van legenden als Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Fleetwood Mac, John Mayall, The Animals en zelfs Harry Muskee. Geniet van een inmiddels legendarische band die de echte blues weet te spelen. Met zang en mondharmonica van Johannes Milhous, gitaar van Sander Gerretse, leunend op ritmiek van Han van Nieuwenhuijzen (bas) en Ben (jamin) Klink (drums). Wees welkom en enjoy.

The Remedy Bluesband

The Remedy Bluesband is een energieke band van jonge mannen met een oude ziel. Naast het spelen van de nummers van oude blueshelden als Stevie Ray Vaughn, Rory Gallagher en Jimi Hendrix speelt The Remedy ook werk van nieuwe blues talenten zoals Joe Bonamassa, Julian Sas en Kenny Wayne Shepard. Ook schrijven ze hun eigen nummers waarmee ze blues ook in de toekomst hopen een plek te geven. Maar, er wordt niet alleen blues gespeeld. Als er een echt feestje gebouwd moet worden voegt The Remedy rock ’n roll toe aan hun repertoire.  Blues, rock ’n roll en heel veel mensen die zin hebben in een feestje. Met The Remedy komt dit zeker goed!