In Kloetinge is een nieuw meisje komen wonen. Haar naam is Puk! Puk is getekend door Klusdurper Danker Jan Oreel.

De in Breda geboren illustrator heeft al veel werk op zijn naam staan. Door het grote aantal verschillende opdrachten heeft Danker Jan Oreel zich meerdere stijlen en technieken eigen gemaakt. Grofweg te verdelen in twee groepen: het realistische werk en het karikaturale werk. Deze laatste groep zijn de cartoons en typetjes en natuurlijk de strips.

Als Oranjevereniging Kloetinge zijn we heel trots dat Danker Jan voor ons Puk heeft getekend. Een meisje wat we op allerlei manieren zullen gaan terugzien in onze activiteiten. Maar Puk is niet alleen. Puk heeft twee vriendjes: een jongetje en een hondje. Zij hebben nog geen naam. We vragen iedereen dan ook mee te denken over een leuke naam voor de vriendjes. Wordt de naam gekozen die jij hebt bedacht dan krijg je een mooie prijs én je zult de naam heel veel gaan horen en zien. Hoe leuk is dat!

Deze Koningsdag kan iedereen al op verschillende manieren kennis maken met onze Puk. Ze staat in de Oranjekrant, ze is samen met haar vriendjes op de kleurplaat te zien, ze staat levensgroot langs de wandelroutes én is te zien in haar eigen poppentheater aan het Marktveld. Dit theater is gemaakt door Reggy van Loenen en de prachtige afbeelding aan de buitenkant van het theater is weer speciaal gemaakt door Danker Jan Oreel!

Welkom Puk en welkom vriendjes!

En dank je wel Danker Jan voor onze ‘gezinsuitbreiding’!